• Svetový deň vody

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň vody.

            Témou Svetového dňa vody 2022, ktorý si už takmer tri : desaťročia pripomíname 22. marca, je ,,Podzemná voda". Cieľom tohtoročnej kampane je vysvetliť životne dôležitú úlohu podzemnej vody vo vodných a sanitačných systémoch, v poľnohospodárstve, priemysle, ekosystémoch a adaptácii na zmenu klímy. Aj my sme si s deťmi tento deň pripomenuli a zistili sme, že vedia o vode, jej dôležitosti, šetrení dosť veľa. Prečítali sme si príbeh o kvapkách vody a za peknú prácu sme ich symbolicky odmenili práve vodou.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín.

            Nedávno sme mali školské kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Nesklamala nás Emka Režoňová, ktorá nás pôjde o chvíľu reprezentovať do Zlatých Moraviec. Emka, ďakujeme a budeme ti držať palce.

          • Morena

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Morena.

            V piatok sme strávili príjemné chvíle s našimi škôlkarmi, keď sme boli hodiť do potoka Morenu. A asi to pomohlo, lebo dnes sviete krásne slniečko.

        • Zápis do 1. ročníka
          • Zápis do 1. ročníka

          • Milí rodičia budúcich prvákov, 

            pozývame Vás a Vašich predškolákov na zápis do 1. ročníka, ktorý sa uskutoční 7.4.2022 od 13:00 do 16:00 hod.

            Pred termínom zápisu vyplňte elektronickú prihlášku, ktorú nájdete nižšie. 

            Na zápis si prineste rodný list dieťaťa, občiansky preukaz zákonného zástupcu a 15 eur, v ktorých sú zošity, Moje prvé čiary, PZ a učebnica ANJ a PZ číselkový domček. 

            Tešíme sa na Vás :)

          • Nástup do školy 7.3. 2022

          • Vážení rodičia, kolegovia a žiaci,
            zajtra / pondelok 7. 3. 2022 / sa po jarných prázdninách vraciame do školy. Dúfam, že ste si oddýchli a načerpali dostatok síl na zvládnutie nasledujúcich školských mesiacov. Napriek tomu, že zažívame nesmierne náročné časy, dávam nižšie do pozornosti  aktualizácie opatrení proti SARS - CoV - 2 schválené uznesením vlády SR č.119/2020 zo dňa 23. 2. 2022 a vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR zverejnenej dňa 25. 2. 2022.

             
            Všetci sme v poslednom období veril, že situácia nevyeskaluje/nedôjde  do súčasnej podoby. Nestalo sa tak a spoločne čelíme narastajúcemu strachu, obavám a smútku. Všetci si v súvislosti s aktuálnou situáciou prežívame emócie, ktoré nás ťažia. Pre niektorých môže byť situácia ešte náročnejšia, pretože ich blízki sa nachádzajú v zasiahnutých oblastiach.

            V pondelok ráno nás čaká veľa otázok, na ktoré treba odpovedať.  Nie dejepisným výkladom, ale navodením pohody a pocitu bezpečia. Našou úlohou nás, pedagógov, bude vysvetľovať, že vojna nie je videohra, vysvetľovať, čo znamená stratiť domov, bezpečie, rodinu a že našou úlohou a ľudskou, resp. morálnou  povinnosťou  je pomáhať tým, čo sú teraz v núdzi.

            Preto buďme k sebe, prosím, solidárni a súcitní. Dnes, ešte výraznejšie ako inokedy netušíme, čím si zrovna prechádza človek, s ktorým sa rozprávame.

            Milí žiaci,
            na svoje pocity nie ste sami. Sme tu s vami my, dospelí, a kedykoľvek sa môžete na nás obrátiť. Či už na svojich rodičov, alebo v škole na svojich učiteľov.

            Vyučovací proces

            Od pondelka prevádzka školy a vyučovací proces začína v normálnom režime.

            Upravoval sa Covid automat, stručne základné informácie:

            1.Nástup do školy po prázdninách s vyhlásením o bezpríznakovosti.

            2.Nové aktuálne tlačivo TU:  Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx

            3.Nosenie rúšok a prekrytia horných dýchacích ciest je povinné v spoločných priestoroch/ chodby, toalety, jedáleň .../. V triedach povinné nie je.

            4.Pozitívny žiak :  do domácej izolácie ide  IBA žiak s pozitívnym výsledkom Ag testu. Jeho spolužiaci naďalej navštevujú školu /pokiaľ neprejavujú príznaky COVID-19/,   ALE MUSIA MAŤ 10 DNÍ PREKRYTÉ HORNÉ DÝCHACIE CESTY RÚŠKOM, RESPIRÁTOROM  FFP2 aj počas vyučovania.

            Pozitívny žiak po ukončení izolácie má POVINNOSŤ 5 dní mať prekryté horné dýchacie cesty rúškom, respirátorom.

            Vstup cudzích osobám do priestorov školy je povolený po predložení „Písomného vyhlásenia o bezpríznakovosti návštevníka“. Pisomne_vyhlasenie_navstevnika_o_bezpriznakovosti.docx

             

             

             

          • Karneval

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

            Dnes sme sa trochu vyšantili, urobili sme si karneval, keďže už dva roky sme sa museli tejto tradície zriecť. Nechýbali súťaže, zábava aj tombola. Deti sa výborne zabávali.

          • Nástup do ZŠ po prázdninách

          •  

            Oznamujeme žiakom a ich zákonným zástupcom, že dňa 10.1.2022 začína riadne prezenčné vyučovanie pre všetkých žiakov školy.

            Vyučovanie bude prebiehať podľa platného rozvrhu hodín.

            Škola sa bude riadiť školským semaforom.

            Pri nástupe je potrebné priniesť vyplnené tlačivo - vyhlásenie o bezpríznakovosti, alebo ho pošlite cez edupage.

            Podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva je  nosenie rúšok v priestoroch školy pre žiakov a zamestnancov povinné. /Vyhláška ÚVZ č. 262/

            ŠKD bude v prevádzke riadne po ukončení vyučovania do 16.00hod.

             

            Ďakujeme za spoluprácu.

            Vedenie školy

          • Adoptuj kravičku

          • Ahojte, prišla nová úloha v našom projekte, chcem vás pekne porosiť, kto má možnosť, tak si ju vytlačte , vypracujte a prineste v pondelok do školy. Kto si ju nevie vytlačiť, urobíme to v škole spolu. 

            Na obrázku nájdete časti tela kravičky. Pán grafik sa ale pomýlil a z niektorých častí tela kravičky nakreslil viac kusov. Vystrihnite správny počet jednotlivých častí tela kravičky a vyskladajte z nej kravičku podľa predlohy. Obrázok môžete aj vyfarbiť.

            ak-januar-skladanie-1-1(1).pdf

          • Šaliansky Maťko

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Šaliansky Maťko.

            Dnes sa v našej škole konalo školské kolo v prednese slovenskej povesti. Vystúpili tri žiačky tretieho ročníka. V okresnom kole nás bude reprezentovať Emka Režoňová. Srdečne gratulujeme.

          • Batôžkový projekt

          • Milí rodičia,  ďakujeme všetkým, čo sa zapojili do tohto projektu a pomohli deťom, ktoré žijú veľmi skromne, často hladné. Nech vám darované veci nikdy nechýbajú. Veci, ktoré ste darovali, v dnešných dňoch odovzdáme. Ešte raz srdečne ďakujeme.

          • Pytagoriáda

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pytagoriáda.

            Dnes sa konalo školské kolo matematickej súťaže PYRAGORIÁDA. Našu školu bude reprezentovať v okresnom kole Lukáško Sekretár, ktorý vypočítal správne všetkých 15 príkladov a ešte získal 10 bodov za ušetrený čas, Sandra Hitková- získala 19 bodov, Lilly Jana Dzianová- získala 13 bodov a Maximilián Zeman - získal 11 bodov.  Veľmi sa tešíme a srdečne gratulujeme.

          • Mikuláš

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš.

            Dnešný deň bol plný radosti a očakávania. No veď je Mikuláša. Deti sa pochválili, ako u nich chodil Mikuláš, čo im priniesol a odrazu sa objavil aj u nás v škole. Zaspievali sme mu pesničku, povedali básničku a on nás všetkých odmenil. Mali sme obrovskú radosť.