• Vianočné divadielko

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné divadielko.

            V piatok nás pozvali pani učiteľky na divadielko, ktoré sme si spolu s nimi pozreli. Bolo o VIANOCIACH, o tom ako sa deti na na VIANOCE tešia, čo si želajú. Bolo to veľmi milé a poučné. Deti sa zapájali do samotného deja a veľmi sa tešili.

          • Advent

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Advent.

            Advent je obdobie vymedzené kresťanskými pravidlami. Spravidla ide o štyri týždne pred Štedrým dňom. Advent 2022 sa tak začína 27. novembra tohto roka prvou adventnou nedeľou. Posledná adventná nedeľa je potom 18. decembra. Aj v našej škole sme si toto obdobie pripomenuli a vysvetlili. Aby sa deťom lepšie čakalo, každý deň si otvoria vrecúško s prekvapením. No a dnes bolo vrecúško prvé a radosť veľká.

          • Dôležitý oznam

          • Zmena platenia stravného.

            Oznam o zmene výšky stravy od 01. 01. 2023 Vzhľadom k zvyšovaniu cien potravín, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydalo s účinnosťou od 01. 01. 2023 nové finančné pásma na nákup potravín na jedno jedlo podľa vekových kategórií stravníkov. Pre stravovanie zamestnancov školy, školských zariadení a iných fyzických osôb je určené finančné pásmo B. Pre stravovanie detí v MŠ a žiakov ZŠ je určené finančné pásmo A. 4. finančné pásmo A : ZŠ : 1,90 €/obed MŠ: 2,30 €/obed / celodenná strava / desiata 0,55 €, obed 1,30 €, olovrant 0,45 € / Zamestnanci (FP-B): 2,30 € / 2,30 € obed + 0,30 € réžia / Všeobecné záväzné nariadenie č. 1/2023 nájdete na stránke obce : www.martinnadzitavou.sk

            FP_-A.pdf​​​​​​​



          • Sprievodca prírodou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Sprievodca prírodou.

            V októbri začala nová súťaž v KAUFLANDE- volala sa SPRIEVIDCA PRÍRODOU. Zapojili sa všetky štyri ročníky, Na priložených fotografiách sa pozrite, ako sme zadanie splnili. Už nám len držte palce, aby si nás porota vybrala.

          • Bábková hra- Mravec Gregor

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Bábková hra- Mravec Gregor.

            Bábkové divadlo DÚHA- sídli v Nových Zámkoch, dnes nám spríjemnili deň a zahrali nám krásny príbeh o hľadaní domova, láske, odvahe a priateľstve. Mravec Gregor žije svoj jednoduchý život plný povinností vo veľkom mravenisku. Jeho úlohou je každý deň hľadať vodu potrebnú pre zásoby ostatných členov mraveniska. Keď je s prácou hotový, rád sa hrá s kamarátmi a vymýšľa dobrodružstvá. Jedného dňa sa mu prisnil sen o krásnom mieste, kde je všetko inak ako doma v mravenisku a rozhodne sa odísť a opustiť domov v domienke, že na vysnívanom mieste mu bude lepšie. Čo ho čaká cestou objavovania a hľadania to je prekvapenie.

          • Svetový DEŇ JABLKA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový DEŇ JABLKA.

            Vedeli ste o tom, že existuje Deň jabĺk ? Je to 21. október. Jabĺčka si takýto deň určite zaslúžia, pretože patria medzi najzdravšie druhy ovocia. My, žiaci 1.stupňa Základnej školy Martin nad Žitavou, sme si tento deň uctili oslavou jablka. V obidvoch triedach sme si pripravili aktivity, ktoré úzko súviseli s našim chutným ovocím – s jablkom. V tento deň nás čakal kopec zábavy, poučenia.. Ochutnávka jablka, zaujímavé práce, príprava nástenky, rozhovory o význame jablka. Veľmi sa tešíme, že sme sa do tejto celosvetovej aktivity zapojili. Naším cieľom bolo nenásilným a hravým spôsobom podporovať u detí konzumáciu ovocia a zeleniny, čím sme sa snažili zároveň plniť i niektoré z úloh Národného programu prevencie obezity pre deti.

          • Zber gaštanov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zber gaštanov.

            Každoročne zbierame gaštany pre lesné zvieratká na zimu. Tak je to aj tento rok, všetkým, čo sa zapojili, alebo sa ešte len zapoja, ďakujeme za nás aj za zvieratká.

          • Výhra- Adoptuj kravičku

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výhra- Adoptuj kravičku.

            Minulý rok sme sa zapojili do súťaže Adoptuj kravičku. Súťažili všetky ročníky a najviac bodov získali prváčikovia, ktorí sa o kravičku najlepšie starali. Výhra prišla až dnes, takže sú z nich už druháci. Gratulujeme a tešíme sa .

          • Tekvicové strašiaky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Tekvicové strašiaky.

            Každý rok robíme strašiaky z tekvíc a vždy si myslíme, že už sa nič krajšie nedá urobiť. Ale opak je pravdou. Ďakujeme za Vaše nápady a kreativitu.

          • Výchovný koncert

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Výchovný koncert.

            V utorok 13.9. 2022 navštívili našu školu manželia Hlbockí, v minulosti boli obaja členmi SĽUK-u. Tento deň sme si ubrali hodinku z vyučovania a pozreli si koncert pod názvom,, Spievaj, že si spievaj". Pripomenuli deťom krásne ľudové tradície našich predkov, ukázali veľké množstvo hudobných nástrojov, na každý nástroj im aj zahrali. Vypočuli sme si množstvo ľudových piesní. Bola to veľmi príjemná a poučná hodinka.

          • Začiatok školského roka 2022/2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Začiatok školského roka 2022/2023.

            Školský rok 2022/2023 sa začal 1. septembra 2022, vyučovanie sa začalo 5.9. 2022. Deti a rodičov prišiel privítať pán starosta Slavomír Fabian, zaželal im veľa úspechov a rodičom veľa trpezlivosti. Tento školský rok máme dve triedy, v ktorých sa učia žiaci : 1. trieda- 1. a 4. ročník. 2. trieda- 2. a 3. ročník. Spolu máme 26 žiakov, v každej triede 13. 1. ročník - 7 žiakov, 2. ročník - 6 žiakov, 3. ročník - 7 žiakov, 4. ročník - 6 žiakov.